Slepice "Huťka"

Ingredience


Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Křen 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Slepice 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
  2. Měkkou slepici vyjmeme a šťávu zahustíme - zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, přidáme nastrouhaný křen, nasekaný kopr a omáčku krátce povaříme.