Slepice "Huťka"
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Křen |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Slepice |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěnou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou doměkka.
- Měkkou slepici vyjmeme a šťávu zahustíme - zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, přidáme nastrouhaný křen, nasekaný kopr a omáčku krátce povaříme.